TAULA RODONA SOBRE ELS JOCS OLÍMPICS

Club – Dimecres es va fer a la Biblioteca de Ponent una Taula Rodona sobre els Jocs Olímpics amb 3 protagonistes representants dels esports aquàtics.

La Taula es va desenvolupar, durant més d’una hora, amb una gran participació de la taula i del públic que, encara que poc nombrós i amb gent gran i nens i nenes, van fer preguntes molt interessants i algunes van sorprendre als nostres esportistes.

Per la Natació es va comptar amb l’Aschwin Wildeboer que va participar en 3 Jocs (Atenes, Pekín i Londres) i actual segon entrenador del nostre equip.

Emma García per la Natació Artística i sotscampiona del món en duo mixte i Fran Valera pel waterpolo i bronze al campionat del món. Ambdós no han estat olímpics però amb molta il·lusió per a ser-ho.

Va moderar l’acte Ernest Aguilar responsable dels Training Camps que va destacar la importància dels propers Jocs de París tant pel club com per la ciutat. Donada la seva proximitat s’esperen diferents seleccions que faran estades d’entrenament a la nostra ciutat i això afavorirà la imatge de la ciutat i del club.

L’Aschwin va parlar de la seva experiència en els tres Jocs. Des dels primers que no hi comptava, però que va poder compartir amb el seu pare i germà, dels segons els del seu bon moment i els darrers els de la frustació de no poder aconseguir els seus objectius.

L’Emma va parlar de que aquest any és diferent i que la seva preparació va molt lligada a ajudar a les seves companyes de selecció, ja que la seva modalitat no és olímpica. A més va poder explicar detalls molt interessants sobre la seva preparació.

I, finalment, el Fran Valera ens va explicar com funciona el sistema de selecció en el waterpolo i que d’una preselecció al final, després d’una concentració molt exigent, surt la selecció final que participarà als Jocs.

Els tres van coincidir en no tenir cap referent i fixar-se amb totes aquells esportistes que fan bé alguna cosa i fixar-se. I van insistir molt en la importància del treball individual i esforçar-se al màxim en allò que no són tan bons.

Esperem que es continuïn fent xerrades d’aquest tipus per seguir donant a conèixer els nostres esportistes i el nostre club.

Fotografia: Esteve Fontdevila