Maica renuncia al Mundial “per tornar a ser jo”

Maica García Godoy, una de les grans estrelles mundials i puntal en els grans èxits del waterpolo espanyol, ha decidit renunciar a les convocatòries pel Campionat del món FINA Budapest 2017 perquè necessita un descans estiuenc, després de 11 anys a ple rendiment amb el seu club i la selecció. Així ho ha fet saber al seleccionador Miki Oca, “que han entès i ha donat suport la meva decisió. Necessito descansar per tornar a ser jo i afrontar el cicle olímpic en les millors condicions”.

Per Maica, considerada la millor boia del món, “és important rendir a la selecció al 100% i en aquest moment, després d’11 anys al més alt nivell,  necessitava parar. Vaig parlar amb el seleccionador i em vaig deixar uns dies per pensar. Li agraeixo el seu suport, però he arribat a la conclusió que era millor parar aquest estiu”.

No ha sigut una decisió fàcil, al contrari, mai no és fàcil renunciar a jugar un mundial. Maica també ha comentat que “fa mal dir no a Budapest, però hi ha un límit, i som persones.” Sóc molt ambiciosa i entregada en el que faig. El waterpolo és la meva passió, que no ho dubti ningú. Diguem que és una qüestió emocional-personal. No estic gaudint cada minut i per respecte a les meves companyes d’equip i entrenador haig de parar”.

TORNAR A TROBAR-SE

Pel que fa al forat momentani que deixa a la selecció, Maica és clara: “A nivell d’equip, m’encantaria que agafés aquest rol una jugadora que visqués amb totes les garanties una experiència d’aquesta magnitud. La meva posició a l’aigua és complicada, desgasta molt i ara abans d’anar-me’n, ja vull tornar, però necessito aquesta passió per tornar a trobar-me, per a tornar a ser jo”.

Maica també ens ha comentat que “desitja el millor a la selecció a Hongria, òbviament, seré la fan número u de les meves companyes” i vol “estar a disposició de la selecció” per a la pròxima temporada. “El cicle olímpic és molt llarg i el que ve és molt bonic.” Lògicament, li agradaria arribar als que serien el seu tercers Jocs Olímpics a Tòquio 2020. Però el camí és dur i s’han dosificar bé les forces.

Amb la selecció, Maica ha estat una jugador cabdal. Ha estat sostcampiona Olímpica a Londres 2012, campiona del món a Barcelona 2013, campiona d’Europa a Budapest 2014 – any en què va ser designada millor jugadora Europeua de Waterpolo i sotscampiona d’Europa a Màlaga 2008. Amb el seu club, l’Astralpool CN Sabadell, ha guanyat quatre Champions League i un bronze aquest 2017, tres Supercopes europees, 11 Lligues divisió d’honor de la RFEN, 10 copes de la Reina i 8 Supercopes d’Espanya. Té les medalles de plata i bronze de la Real Orden de Merit Esportiu, la més alta distinció que concedeix el Govern a través del Consell Superior d’Esports.