ENS HA DEIXAT JOSEP BRASCÓ

Aquest any ens han deixat grans homes del Club. A tots ells hem d’afegir Josep Brascó Catà.

La seva relació amb el nostre club és que va ser l’entrenador del primer equip de waterpolo els anys 1979 i 1980.

Brascó havia nascut a Barcelona el 3 de desembre de 1929 i ens va deixar aquest dilluns a la localitat aragonesa de Barbastre.

Va ser jugador del 1944 al 1966, primer al CE Mediterrani fins el 1951 i fins el 1966 al Montjuïc. En aquest darrer club començaria la seva carrera com a entrenador. L’any 1973 va ser nomenat seleccionador espanyol substituïnt al famós i el seu mestre Bandy Zolyomi. Després del Mundial de Berlín (1978) va deixar el càrrec de seleccionador i va fitxar pel nostre club.

Va agafar l’equip que havia acabat de pujar de Segona Divisió i el va deixar a la primera categoria en mans del seu ajudant Jordi Flaqué.

Després començaria una etapa de seleccionador de diferents països:  Arabia Saudita (1981-83) i Grècia (1983-84). Al país helè el consideràven un déu, ja que va situar la seva selecció a l’èlit internacional.

En paraules del nostre entrenador Llorenç Carbó, qui més anys ha estat al capdavant de l’equip: “Era un mestre, un malalt del waterpolo. Recordo converses interminables amb ell que em van ajudar molt en la meva carrera com a entrenador”.

Des d’aquí enviem el condol a la família i als amants del waterpolo. Descansi en pau.

Fotografia: Josep Brascó (Real Federación Española de Natación)