EL SÈNIOR MASCULÍ DEBUTA A LA NOVA CATEGORIA DEL BÀSQUET CATALÀ LA SUPER COPA

Bàsquet – Tot a punt per a l’inici de la Super Copa, la nova categoria del Bàsquet Català
La Super Copa, la competició de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).
L’estrena de la nova lliga federativa comptarà amb un total de 28 equips (14 femenins i 14 masculins).

Totes dues categories comptaran amb un únic grup de 14 equips i la competició seguirà el sistema de lliga a doble volta de tots contra tots. L’equip campió femení i masculí d’aquesta fase regular es classificarà per a la fase d’ascens a LF2 i EBA respectivament, mentre que els equips classificats en 2a, 3a, 4a i 5a posició disputaran una Final a Quatre per optar a la segona plaça d’aquesta fase d’ascens. D’altra banda, el cap de setmana del 10 i 11 de febrer de 2023 tindrà lloc l’ALLSTAR masculí i femení amb la participació d’una selecció de jugadores, jugadors i cos tècnic de tots els equips participants. A banda d’aquestes novetats, tots els partits de la Super Copa es podran veure en streaming des del web de l’FCBQ i comptaran amb estadístiques completes de joc.

D’històrics com el CB Ripollet, Círcol Cotonifici Badalona, CN Sabadell o JAC Sants els trobarem a la competició masculina, juntament amb els nouvinguts CB Esparreguera i FC Martinenc des de la lliga EBA; o clubs amb una forta trajectòria com El Masnou Basquetbol, UE Barberà, CB Cerdanyola o CB IPSI. Completen la lliga, que a diferència de la femenina s’iniciarà el cap de setmana del 23 i 24 de setembre, el Nou Bàsquet Olesa 2013, CB Manresa 2015, CB Unificat Lloret i Unió Esportiva Sant Cugat.