EL CLUB IMPULSA EL ‘PLA PEDRERA’

El Club Natació Sabadell (CNS) ha presentat avui el ‘Pla Pedrera’, un dels grans eixos esportius de la nova Junta presidida per Claudi Martí, que vol garantir la màxima competitivitat dels primers equips en l’elit dels esports d’aigua, així com la formació integral dels joves.

El ‘Pla Pedrera’ pretén situar als esportistes joves com l’epicentre de les decisions de l’àrea esportiva i pedagògica del Club, recuperant els valors que han fet gran a l’entitat sabadellenca i que s’havien perdut en els darrers anys.

En aquests termes s’ha expressat en roda de premsa Claudi Martí, acompanyat per la vicepresidenta primera esportiva, Mercè Vallès, i membres de la Junta Directiva. El ‘Pla Pedrera’ va ser aprovat per unanimitat per la Junta en una reunió recent.

Amb aquesta decisió, el Club vol ser referent absolut en la formació integral dels joves en els esports d’aigua, donant oportunitats als nois i noies de la casa per tal que puguin arribar als primers equips absoluts, posant a la seva disposició tots els instruments que contribueixin a la seva formació com a esportistes i com a persones.

El ‘Pla Pedrera’ persegueix, a mig termini, que el 75% dels integrants dels equips absoluts d’aigua (waterpolo, natació i sincronitzada) siguin esportistes formats al CN Sabadell des de les categories inferiors. Actualment, la mitjana de jugadors de la casa és d’un 40%, tot i que depèn de les seccions esportives.

Per assolir aquesta fita, el Club s’estructurarà de manera que totes les àrees tècniques i competitives estiguin interrelacionades, des de l’Escola Santa Clara fins als equips absoluts, passant pels serveis mèdics i de fisioteràpia. Les instal·lacions i horaris també s’adaptaran a aquestes necessitats.

El nou pla pretén reforçar el sentiment de pertinença al Club i generar un seguit de valors positius que permetin el desenvolupament integral dels joves, tant des del punt de vista esportiu, com pedagògic com humà.

Des d’un punt de vista formatiu, es vol aconseguir un bon equilibri entre esport d’elit i els estudis, essent aquesta la fórmula de l’èxit, més enllà dels resultats esportius que puguin arribar. La formació dels joves com a esportistes i com a persones en serà la clau.

Canvis en l’organigrama esportiu

Al capdavant del ‘Pla Pedrera’ hi haurà Xavier Balaguer, que ha estat nomenat per la Junta de cara a la propera temporada nou director esportiu del Club i màxim responsable d’aquesta àrea. Balaguer (Palà de Torroella, 1968) encarna millor que ningú l’aposta per la gent de la casa.

Va ser waterpolista del primer equip absolut del Club entre 1985 i 1990. Posteriorment, va ser l’entrenador de l’equip absolut femení d’aquesta disciplina (entre 2003 i 2007) i entrenador de l’equip absolut masculí entre 2007 i 2011, alhora que Director Tècnic. En l’actualitat era Director Tècnic del CN Poble Nou.

L’impuls del ‘Pla Pedrera’ aprovat per la Junta afecta de retruc altres àrees esportives. Així, es nomena nou entrenador de l’equip femení de waterpolo a David Palma, també de la casa.

Palma (Sabadell, 1975) va ser jugador de waterpolo al CNS en categoria absoluta entre 1995 i 2009 i quan es va retirar va passar a ser Secretari Tècnic en aquesta secció, càrrec que ha ocupat fins l’actualitat.

Per les seves mans han passat jugadors internacionals com ara Òscar Carrillo, Borja Fenoy, Jordi Mardones, Maica Garcia, Mati Ortiz, Judith Forca, Noelia Mora, Marina Cordobés, Cristina Terrado, José Maria Motos, Sergi Cabanas i MªElena Sánchez.

Palma és àmpliament coneixedor de les categories inferiors del Club. En els darrers deu anys ha compaginat les seves tasques a la secretaria tècnica amb la d’entrenador d’infantils, cadets i juvenils, assolint un llarg reguitzell de títols.

Pel que fa al waterpolo masculí, s’ha assegurat la continuïtat d’en Chava Gómez, mentre que Ari Mestre seguirà al capdavant de la sincronitzada. En el cas de la natació, s’ha obert un procés de selecció que culminarà amb l’elecció d’un nou entrenador i Director Tècnic.

El nou organigrama esportiu permetrà un alliberament de recursos que es destinaran íntegrament al ‘Pla Pedrera’. Una de les primeres mesures tangibles, és la creació de la figura del coordinador de la base en waterpolo, per tal de promocionar als joves cap als equips d’elit.