EL CLUB ACONSEGUEIX UN MILIÓ D’EUROS DELS FONS NEXT GENERATION

Club – El Consejo Superior de Deportes, a través del seu Plan de Recuperación, Transformación y Resilencia, ha otorgat el Club 1.070.000 € per a poder culmina el Projecte de Transició Energètica.
Pel nostre president Claudi Martí: “Aquesta injecció que se’ns ha concedit ens ajudarà a culminar un projecte que ens permetrà fer un salt molt important en la sostenibilitat del club, tant en l’àmbit ambiental com en l’econòmic”. I per a poder aconseguir-ho “ha estat fonamental tenir els dos equips de waterpolo a les màximes competicions europees”.
Gràcies a aquesta dotació s’ha pogut canviar la coberta de la piscina del Globus, instal·lar plaques solars a la coberta de les pistes de pàdel de Can llong i la instal·lació de bombes per la producció d’aigua calenta sanitària als dos centres, així com altres actuacions.
El projecte va iniciar-se fa 4 anys dividit en dues fases amb una inversió de 3.6 milions d’euros i amb l’objectiu d’eliminar l’ús de les energies fòssils i, en el nostre cas concret, deixar d’utilitzar gas natural i produir electricitat a les dues instal·lacions. Aquests dos objectius permetran eliminar 2.200 tones anuals de CO2 a l’atmosfera i, alhora, aconseguir un estalvi en el cost dels subministraments de 400.000 € (calculats amb el preu actual de l’energia).
Els costos energètics han augmentat prop d’un 50% més, dels 925.900 € de l’exercici 2020-21 es va passar a 1.7 milions d’euros, l’any passat. A causa d’aquest augment el Club va haver de prendre decisions importants com el tancament de la piscina exterior de Can Llong i demanar als seus socis una quota extraordinària durant mig any.