Dexeus Dona patrocinarà a l’equip de waterpolo femení del Club Natació Sabadell

A partir de demà, 1 de juny, l’Equip Absolut de Waterpolo Femení del Club de Natació Sabadell comptarà amb un nou espònsor: el centre Dexeus Dona, actual Departament d’Obstetrícia, Ginecologia i Reproducció Assistida de l’Hospital Universitari Dexeus, que estarà present com a patrocinador en totes les seves competicions oficials, actes socials i esportius. Així ho han acordat les dues entitats a través del conveni de patrocini que han signat aquesta setmana el Dr. Pedro N. Barri, president de Dexeus Dona, i Claudi Martí, president del Club de Natació Sabadell. De moment, el conveni tindrà una vigència de dos anys, fins a la finalització de la temporada 2019-2020.

L’objectiu d’aquest acord, amb el qual les dues parts s’han mostrat molt satisfetes, és sumar forces per desenvolupar accions que contribueixin a donar major visibilitat a la seva activitat social i a la promoció de la salut de la dona, de manera que va més enllà de la prestació econòmica i la publicitat que comporta el contracte de patrocini.

“Amb vista al futur, la medicina s’orientarà més cap a la prevenció i la promoció de la salut que a la curació de les malalties, ja que l’adopció de bons hàbits, com la pràctica d’exercici físic, és fonamental per evitar el desenvolupament de moltes patologies i assegurar una bona qualitat de vida”, explica el Dr. Pedro N. Barri. “Aquesta filosofia a favor de la promoció de la salut, que compartim amb el Club de Natació Sabadell, i la idea d’oferir una atenció integral a la dona en totes les etapes de la seva vida ha estat present al nostre centre des dels seus inicis. Per aquesta raó, a més de l’atenció mèdica pròpiament dita, a Dexeus Dona oferim altres serveis complementaris, com la Unitat de Nutrició, la Unitat d’Envelliment actiu i la Unitat de Fisioteràpia del sòl Pèlvic.

Aquesta última està orientada a prevenir problemes com el prolapse uterí o la incontinència urinària, que afecten un 20%, de les dones d’entre 35 i 65 anys (un percentatge que, a partir dels 75, supera el 40%), i que també tenen una especial incidència en dones esportistes, pel sobreesforç que implica el seu entrenament diari. D’altra banda, la pràctica esportiva d’alt nivell pot comportar alguns trastorns com l’amenorrea o altres alteracions que afecten la menstruació. “En aquest sentit, el nostre equip mèdic pot oferir atenció especialitzada per a l’estudi d’aquests o altres trastorns i investigar per ampliar els coneixements que actualment es tenen en l’àmbit de l’activitat esportiva i la salut de la dona amb la finalitat d’aportar millores” , afegeix Pedro N. Barri.

Per la seva banda, el president del Club Natació Sabadell, Claudi Martí valora de manera molt satisfactòria l’acord: “Ens unim a una gran marca com Dexeus Dona, que no només ens permetrà desenvolupar accions conjuntes, sinó que ens aportarà un valor extraordinari a la nostra entitat “. Martí també ha volgut reflectir que l’acord “posa a dues grans entitats al servei de la medicina per poder desenvolupar i estudiar diferents camps d’acció en els quals som complementaris”.

El conveni comportarà avantatges per a les esportistes de la selecció de Waterpolo Femení en els serveis d’assistència mèdica que ofereix Dexeus Dona en totes les seves especialitats (Ginecologia, Obstetrícia i Reproducció Assistida), així com per als socis del Club, que podran beneficiar-se de descomptes i promocions. Així mateix, es preveu que les dues entitats organitzen diverses activitats gratuïtes i obertes al públic per promoure la pràctica esportiva i un estil de vida saludable, mitjançant l’oferta de xerrades informatives i altres esdeveniments de caràcter social, com curses esportives populars, sortejos i promocions, activitats solidàries i actes festius.

Les xifres del Club 

El Club de Natació Sabadell té més de 100 anys d’història i és un dels majors clubs esportius del món. En total, ha proporcionat més de 50 esportistes olímpics entre les disciplines de natació, waterpolo i natació artística, entre les quals s’inclouen Ona Carbonell, Mireia Belmonte, Erika Villaécija o Maica Garcia. Des dels seus orígens ha estat un model de promoció de l’esport. Actualment compta amb més de 27.000 socis i 1.300 esportistes federats. A més, és una de les entitats esportives amb més incidència en el seu territori, que gira al voltant del 20%.

L’equip Absolut de Waterpolo Femení té en el seu palmarès 4 Copes d’Europa, 3 Supercopes d’Europa, 16 lligues espanyoles i 14 copes de la Reina, entre altres títols. A més es dóna la circumstància que l’equip porta 8 anys sense perdre un partit de lliga oficial, amb un total de 190 partits consecutius sense conèixer la derrota. Des del punt de vista social, el Club organitza cada any una cursa de 10 km pel centre de la ciutat, diverses festes socials com la “Festa de la Primavera” o la “Diada del soci”, a més de participar en totes les activitats socials que s’organitzen a la ciutat de Sabadell.