CINQUENES AL CAMPIONAT DEL MÓN DE BUDAPEST

Avui s’ha acabat la competició femenina al Campionat del Món de Budapest i la selecció, amb 5 jugadores nostres (Laura Ester, Judith Forca, Maica Garcia, Irene González i Nona Pérez), ha acabat cinquena després d’imposar-se per 8 gols a 5 dominat el partit des del començament amb uns bons primer i tercer parcial (2-0, 1-1, 3-1, 2-3).

El balanç final és que han fet un bon campionat però l’empat amb Grècia a la fase de grups va marcar la resta del Campionat. Les gregues van aconseguir quedar primeres per quoficient i estalviar-se els vuitens de final i no trobar-se a les americanes als quarts de final.

A la selecció espanyola li tocava jugar els vuitens davant de Kazakhstan al que van eliminar per un contundent 1 a 14. Però als quarts de final els tocava el pitjor rival els Estats Units que han estat les Campiones al imposar-se a Hongria a la final.

Al partit de quarts les ianquis van ser clarament superiores imposant-se per un clar 13 a 8 i deixaven a la selecció fora de la disputa de les medalles.

Ara l’objectiu era quedar cinquenes. El primer rival van ser les franceses a les que es van tornar a guanyar clarament i avui han guanyat a les australianes i han quedat cinquenes.

Ara toca seguir treballant de cara als propers compromisos internacionals i recuperar la confiança.

L’aportació de les nostres jugadores després dels 7 partits ha estat:

Han marcat  39 dels 106 marcats per la selecció que significa el 36% del total.
-Judith Forca 21 gols (46% d’eficiència) – màxima golejadora del Mundial empatada amb la Beatriz Ortiz
-Maica Garcia 7 gols
-Irene González 6 gols
-Nona Pérez 5 gols

I la nostra portera la Laura Ester ha fet 12 aturades de 23 xuts (52% d’eficiència)

Les nostres jugadores estrangeres han aconseguit ser tercera i novenes. Sabrina Van der Sloot s’ha penjat la medalla de bronze amb Holanda i Monika Eggens i Gurpreet Sohi han estat novenes amb Canadà.

Resultats de la selecció espanyola:

Fase de Grups
-França 8 – Espanya 18
-Espanya 10 – Grècia 10
-Tailàndia 2 – Espanya 30
Vuitens de Final
-Kazakhstan 1 – Espanya 14
Quarts de Final
-Estats Units 13 – Espanya 8
Partit pel 5 al 8
-França 5 – Espanya 18
Partit pel 5è lloc
-Espanya 8 – Austràlia 5