CAMP. DEL MÓN: UN PENAL EVITA ACONSEGUIR L’OR PER LA SELECCIÓ ESPANYOLA

Waterpolo – Partit de nervis en el que la tanda de penals ha decidit si Espanya o Holanda guanyava aquest Mundial de Fukuoka.

Set de les vuit participants del Club en el Mundial han jugat amb la selecció espanyola: Laura Ester, Judith Forca, Maica Garcia, Paula Leitón, Bea Ortiz, Nona Pérez i Elena Ruíz i, la vuitena, Sabrina Van der Sloot amb la selecció holandesa i, per tant, passés el que passés el Club tindria com a mínim una Campiona del Món.

El partit començava bé per la selecció espanyola amb un gol de la Maica García als 25 segons, i a cada gol tenia una resposta de l’equip holandès. Amb aquesta igualtat s’ha arribat al final del primer temps amb el marcador de 4 gols a 3 per Holanda.

El segon parcial, després d’empatar de nou la Maica, la selecció ha aconseguit marxar de dos gols (4-6) amb un gol de l’Elena Ruiz a 4’29, però les holandeses han respost amb un 0-2 i ha arribat el descans amb un empat a 6 al marcador.

A la represa un gol de la Judith Forca posava el marcador amb 6 gols a 7. A partir d’aquí les holandeses han près el control del partit i han aconseguit finalitzar el tercer parcial amb 2 gols per sobre (9-7).

I al darrer parcial ha estat una autèntica bogeria. D’entrada les holandeses s’ha posat amb tres gols a favor a 6’31 (10-7), però en lloc d’enfonsar-se ha vingut la reacció i la selecció espanyola ha aconseguit empatar a 10 a 4’29 gràcies a un gol de Bea Ortiz. Acte seguit les holandeses s’avançaven 11-10, però la Judith Forca tornava a posar l’empat (11-11) i les holandeses tornaven a avançar-se 12-11 a 1’55. I quan només faltaven 15 segons, de nou la Judith marcava l’empat a 12 que portava el partit als penals.

I aquí la sort ha estat contrària al combinat espanyol. La selecció holandesa ha marcat 5 gols per quatre la selecció espanyola. S’esvaïa així el somni de repetir el títol aconseguit al Mundial de Barcelona del 2013.

Al final tres jugadores mereixen una menció especial: Sabrina Van der Sloot com a campiona del Món, Judith Forca, amb 23 gols, ha estat la màxima golejadora del Mundial amb una eficàcia del 51% (23/45), i que repeteix aquesta fita del darrer Mundial. I l’Elena Ruíz que estat nomenada MVP (millor jugadora) del Mundial.

Parcials: (4-3, 2-3, 3-1, 3-5, 5-4)

Aportació de les nostres jugadores a la final: Judith Forca 5 gols, Maica Garcia 2, Elena Ruíz 2 i 1 Bea Ortiz amb la selecció espanyola i Sabrina Van der Sloot, amb Holanda n’ha marcat dos.

I en el global del Campionat del Món:

  • Judith Forca ha jugat 7 partits i ha marcat 23 gols
  • Elena Ruíz ha jugat 7 partits i ha marcat 15 gols
  • Maica Garcia ha jugat 6 partits i ha marcat 10 gols
  • Sabrina Van der Sloot ha jugat 5 partits i ha marcat 8 gols
  • Paula Leitón ha jugat 7 partits i ha marcat 8 gols
  • Bea Ortiz ha jugat 6 partits i ha marcat 6 gols
  • Nona Pérez ha jugat 7 partits i ha marcat 5 gols
  • Laura Ester ha jugat 7 partits i ha salvat 6/12 xuts (50%)

Des d’aquí felicitar a totes les nostres jugadores.

Fotografia: Sotscampiones del Món/@Real Federación Española de Natación