CAMP. DEL MÓN: LA SELECCIÓ FEMENINA A LA FINAL I LA MASCULINA LLUITARÀ PEL BRONZE

Waterpolo – No ha pogut ser. Al partit semifinal del partit d’avui en categoria masculina els hongaresos han aconseguit vèncer per un gol a la selecció espanyola.

Les dues seleccions han perdut un partit però en moments diferents i, per tant, amb conseqûències diferents.

La selecció femenina va aconseguir ahir classificar-se per la final de divendres i, a més, va obtenir la classificació pels Jocs de París de l’any vinent. La selecció masculina, en canvi, haurà de participar al preolímpic per aconseguir la plaça per París.

En cas de les nostres jugadores, si totes fóssin seleccionades per París, tindríem que per la Maica Garcia i Laura Ester serien els quarts Jocs, els tercers per la Judith Forca totes sent jugadores del Club. I de la resta de jugadores la Bea Ortiz i Paula Leitón també serien els tercers Jocs.

En el cas de la Bea va ser olímpica a Río 2016 com a jugadora del CN Rubí i Tòquio 2021 com a jugadora del CN Terrassa i la Paula a Río i a Tòquio com a jugadora del CN Terrassa.

Per l’Elena Ruíz serien els segons ja que a Tòquio hi va participar com a jugadora del Rubí i, finalment, per la Nona Pérez serien els primers.

Una gran recompensa per una temporada fantàstica. Per això no s’ha acabat ja que dissabte jugaran la final davant de la selecció holandesa on juga la Sabrina Van der Sloot que, si és convocada, seran els seus segons Jocs Olímpics i també com a jugadora del Club.

A més a la final es pot acoseguir un nou èxit per una de les nostres jugadores la Judith Forca ja que opta a ser la màxima golejadora del Campionat i, de ser-ho seria la segona vegada ja que ho va ser al darrer Campionat del Món. Ara la classificació està així:

  • 1a ARIMA, YUMI (JPN) 19 gols
  • 2a FORCA, JUDITH (ESP) 18 gols
  • 3a HOUGHTON, EMMMERSON JOY (NZL) 18 gols
  • 4a VAN DE KRAATS, SIMONE (NED) 17 gols

També es pot produir una altra gran fita i és que s’aconsegueixi medalla en les dues categories en un Mundial. Només 3 seleccions ho han aconseguit al llarg de la història:

  • Itàlia: 3 vegades (1994, 2003 i 2013)
  • Hongria: 1 vegada (2005)
  • Espanya: 1 vegada (2019)

I dissabte la selecció masculina pot desfer l’empat amb Hongria.
Molta sort als dos combinats!!