BALANÇ DE LA TEMPORADA 2022-2023 DE L’EQUIP FEMENÍ

Waterpolo – Aquesta temporada el nostre equip femení ha fet una temporada fantàstica. A més a nivell espanyol i català i europeu les diferències entre els grans equips s’ha reduït i l’experiència i la fam de títols de les nostres jugadores han fet d’aquesta una temporada rodona.

En total s’han guanyat 4 dels 5 títols disputats. Només la Supercopa d’Espanya no es va guanyar per un sol gol. I respecte a la temporada anterior s’ha recuperat el títol de la Champions, Copa de la Reina i la Copa Catalana.

Podriem parlar de vàries raons per explicar aquests resultats. La primera és la barreja de veterania i joventut que ha fet renovar la il·lusió. Això s’ha mostrat en els moments claus de la temporada en què les nostres jugadores no han abaixat mai els braços.

Com a veteranes tenim la Maica Garcia i la Mati Ortiz ambdues amb 18 temporades al primer equip cadascuna i la Laura Ester amb 10. Si a això hi afegim l’encert en les incorporacions i el paper de les dues estrangeres: Maggie Steffens i Sabrina Van der Sloot han permès formar un bloc sòlid per afrontar tots els objectius de la temporada.

També s’ha de destacar el procés d’incorporació de noves jugadores del planter que, poc a poc, van tenint més protagonisme al primer equip.

I, per acabar aquest balanç, farem un repàs del que ens ha donat aquesta temporada.

A la Lliga Nacional podriem dir que el balanç entre els gols a favor i gols en contra ha estat una temporada promig amb força gols a favor (464) però lluny dels 567 de la temporada 2012-13 o els 537 de la 2013-14. També ha succeït el mateix amb la màxima golejadora que ha estat la Irene González amb 57, seguida per la Bea Ortiz amb 55. Els gols s’han repartit més.  La temporada passada si que els 81 de la Judith Forca la temporada passada van marcar una diferència amb la resta. Encara estan lluny dels 100 de la Noeki Klein la temporada 2008-09, però eren altres temps en què la diferència del nostre equip amb la resta era més gran que la que hi ha actualment.

I en els gols en contra passa el mateix. Han estat 182 i la raó és perquè hi ha equips que han pujat el nivell, a part del CN Mataró, com és el cas del CN Terrassa, CN Mediterrani o CN Sant Andreu.

A nivell defensiu el que si que s’ha vist és que ha estat a un gran nivell en els moments clau. Aquí el paper de la Laura Ester ha estat fonamental com també ho ha estat el de tot l’equip lluitant per totes les pilotes.

En gols a favor i en contra el nostre equip segueix mantenint diferències amb la resta d’equips. A la Lliga Regular ha marcat 29 gols més que el segon el CN Mataró i 197 respecte el tercer el CN Sant Andreu. I en gols contra 31 gols menys encaixats menys que el CN Mataró i 32 menys que el CN Sant Andreu.

I a nivell europeu l’equip ha tingut una dura lluita. A la fase preliminar es va perdre un únic partit amb el Mataró per un sol gol però, en canvi, a la final el gol va ser a favor nostre. No podem oblidar tampoc que la SIS de Roma a quarts i l’Orizzonte de Catania a semifinals ens ho van posar molt difícil.

És difícil comparar els gols a la competició europea ja que es juga un nombre diferent de partits cada temporada. Per exemple aquesta temporada se n’han jugat 7 per 11 de la temporada passada.

La màxima golejadora a Europa ha estat l’Elena Ruíz amb 16 gols (2.28% gols de promig per partit) seguida de la Sabrina Van der Sloot amb 15 (2.14% gols de promig per partit).

En aquest cas també s’ha de destacar la incorporació de la Maggi Steffens a partit dels quarts de final, les aturades clau de la Laura Ester, els gols en el moment oportú de Judith Forca, Elena Ruíz o Irene González i el grandíssim paper en defensa demostrat per tot l’equip i dels tècnics que han fet possible que aquesta temporada fos memorable.

Posats a demanar seria el 6 de 6 títols possibles de la temporada 2013-14 amb les dues Supercopes.

Moltes, moltes gràcies!!.