A LA FINAL!!. VICTÒRIA D’UN GOL DAVANT DE L’ORIZZONTE EN UN PARTIT GRANDIÓS.

Aquesta tarda a Can Llong s’ha vist un dels partits més grans entre els dos equips més grans del waterpolo femení.

D’una banda el Ekipe Orizzonte de Catania que, amb aquesta, disputava la seva 20 Final Four amb un balaç de 8 títols i 3 com a finalista. I el nostre equip que arrivaba a la seva desena final en els darrers 12 anys!! i un balaç de 5 títols i 3 com a finalista.

I el partit no ha defraudat gens. No només ha estat a l’alçada sinó que ha estat igualat fins el darrer sospir.

El primer parcial l’alternativa al marcador ha estat la tònica i ha acabat amb un empat a dos gols. Pel nostre equip han marcat Maggie Steffens (0-1) i Sabrina Van der Sloot (2-2).

El segon parcial ha començat amb un clar domini de les sicilianes que han aconseguit posar-se amb 3 gols d’avantatge a 5’15 (5-2). Però aquí ha vingut la reacció del nostre equip amb gols de Bea Ortiz (5-3), Maggie Steffens (5-4) i Judith Forca (5-5) tornaven a posar l’empat al marcador. I encara quedaven 2’57 i s’han vist dos gols més, un per banda. L’empat a 6 el feia Irene González i s’anava al descans.

La represa ha començat amb un gol també de la Irene que posava el 6 gols a 7 però dos gols de Halligan tornava a posar a les italianes per davant al marcador (8-7) a 5’06. D’aquí al final del quart les italianes han aconseguit dos gols per tres nostres. Han marcat Bea Ortiz (8-8), Judith Forca (9-9) i Sabrina Van der Sloot de penal (10-10). Però les italianes han desfet l’empat a 2’05 (11-10) i ja no s’ha mogut el marcador.

Així s’ha arribat al darrer parcial amb que podia passar de tot.

Una gran defensa i dos gols seguit a l’inici del parcial han posat el partit amb un petit avantatge pel nostre equip. Bea Ortiz a 7’15 aconseguia empatar a 11 i a 5′ Maica Garcia posava el 11 a 12 amb un gran gol des del segon pal després d’un passe fantàstic de Sabrina Van der Sloot des del lateral.

A partir d’aquí ha pujat la temperatura i amb grans defenses i ocasions que no s’han transformat en gols el temps passava i podia passar de tot. I llavors ha aparegut l’esquerra de la Judith Forca que amb una fantàstica vaselina, al límit de la possessió, posava el 11 a 13 a 59 segons.

Semblava tot dat i beneït però les italianes encara han aconseguit marcar el 12 a 13 a 45 segons. I nervis ja que han recuperat la possessió a 21 segons, però les nostres han fet una defensa molt intel·ligent i dues parades claus de Laura Ester han aguantat l’embat de les italianes i, a 4 segons, Irene González recuperava la pilota i aquí s’ha acabat al partit.

La lluita i l’actitud han permès aconseguir accedir a la final. Demà veurem qui ens trobarem a la final: al Mataró o a l’hongarès

Parcials: 2-2, 4-4, 5-4, 1-3
Golejadores: amb 3 gols Judith Forca i Bea Ortiz, amb 2 Sabrina Van der Sloot, Maggie Steffens i Irene González i amb 1 Maica Garcia.

Demà a les 17.30 hores tenim una cita amb la història.

Força Saba!!