CAMP. DE CATALUNYA ABSOLUT: REPÀS HISTÒRIC

Seguint amb el repàs a la nostra història avui toca donar un cop d’ull al Campionat de Catalunya Absolut.

Aquesta competició ens ha acompanyat al llarg de tota la nostra història i tret d’alguna edició el nostre Club hi ha participat sempre i els ha organitzat moltes vegades.

El Campionat es va començar a disputar el 1918 al Port de Barcelona fins avui, tret dels anys de la guerra civil, arribant aquest any a la 88a edició.

L’any 1958 es va començar a disputar una edició d’hivern que va durar fins la temporada 1999-2000 en què es va passar a un sol Campionat en piscina de 50 metres

El Campionat d’Estiu es va disputar fins l’any 2000 en què va passar a disputar-se en diferents dates segons les necessitats situant-se preferentment a l’Hivern-Primavera per a preparar el Campionat d’Espanya Open de Primavera.

Abans el Campionat de Catalunya es disputava just abans dels Campionats d’Espanya i permetia nedar més proves, fer mínimes i, en més d’una temporada, s’hi feien en algunes proves millors marques que al Campionat d’Espanya. Però això eren altres temps.

Pel que fa als nostres resultats als Campionats d’Estiu i l’Open els nostres nedadors i nedadores han aconseguit un total de 451 títols individuals (214 masculins i 237 femenins) i 125 títols en relleus (66 masculins i femenins).

Als Campionats d’Hivern els nostres nedadors van aconseguir 263 títols individuals (126 masculins i 137 femenins) i 69 títols en relleus (34 masculins i 35 femenins).

I ara aquest cap de setmana segur que millorarem aquestes estadístiques. Molta sort a tots!!

Fotografia: Cartell del Primer Campionat de Catalunya l’any 1918

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.