APUNTS HISTÒRICS: NATACIÓ (I)

CAMPIONAT D’ESPANYA ABSOLUT D’HIVERN
Aprofitem que aquesta és la temporada del Centenari per fer un repàs a la nostra història i respondre algunes preguntes com: és el nostre club un referent de la natació espanyola? és el més guardonat?
Comencem el repàs pel Campionat d’Espanya Absolut d’Hivern que comença aquest divendres a Gijón.
Aquesta és una competició que es va començar a disputar l’any 1958 a la piscina General Moscardó de Madrid i gairebé sempre s’ha nedat en piscina de 25 metres. És una competició que se’ns ha donat molt bé i les dades així ho demostren.
El Club va començar a participar -hi a partir de l’any 1961 ja que els primers anys (fins el 1964) es competia per Federacions i només hi participaven els Campions de Catalunya i, des de llavors, el nostres nedadors han aconseguit un total de 291 títols individuals de Campió d’Espanya i 119 en proves de relleus.
I quins són els nedadors del Club que més títols de campió d’Espanya d’Hivern han aconseguit?
Pel que fa als títols en proves individuals el que més és l’Aschwin Wildeboer amb 26 i la Lourdes Becerra amb 23. Si hi afegim els títols en relleus la Lourdes arriba als 41 i l’Aschwin en suma un total de 40.
L’any 2011 a Madrid dos nedadors del Club aconseguien el ple de victòries amb 9 títols (4 proves individual i 5 proves de relleus). Van logar aquest rècord la Mireia Belmonte i l’Aschwin Wildeboer.
També el nostre és el Club que de llarg ha obtingut més títols de Campió: 48 (26 en categoria masculina i 22 en categoria femenina) que són trenta més que el segon club el Real Canoe amb 18 (8 masculins i 10 femenins) i en tercer lloc el Barcelona amb 9 (3 masculins i 6 femenins).
Esperem que a partir de divendres aquesta història es faci més gran.
Fotografia: Aschwin Wildeboer coleccionista de rècords (rfen.es)

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.